(+386) 031 655 922

STUDIO EVIANA, ŠPRUHA 19, TRZIN

Gor

Pressoterapija

Pri nas vam pri izbiri strojne limfne drenaže ali t.i. pressoterapije nudimo pravo sprostitev saj vas zavijemo v tako imenovane bandaže, ki delujejo na potisk premik, kar vas prijetno masira. Zraven je infra toplota, ki vas postopoma segreva in dodatno sprošča.

Pressoterapija in limfni sistem

Limfni sistem je odgovoren za odnašanje odvečne vode in nekoristnih snovi iz našega tkiva do krvnega obtoka. Sodobni način življenja in prehranjevanja povzroča velike obremenitve limfnega sistema kar povzroči upočasnjeno delovanje limfnega sistema, to pa ima za posledico upočasnjen metabolizem z večjo količino odpadnih snovi in manj energije. Zato je pressoterapija idealna rešitev, saj pomaga pri tovrstnih težavah.

Kaj je limfna drenaža?

Je oblika masaže , ki izboljša limfni pretok, saj z njo stimuliramo limfni sistem, da odvaja toksine, ki so se nakopičili v celicah. Je ena najbolj uveljavljenih metod za odpravljanje celulita, saj odvaja tekočino, raztruplja in prenavlja tkiva. Po limfni drenaži se poveča delovanje mehurja saj se čistijo vse nabrane snovi. Priporočljivo pa je pitje velike količine vode ali nesladkanega zeliščnega čaja, postopek je dober za zdravje in počutje.

Kako deluje strojna limfna drenaža oz. pressoterapija?

Nizka frekvenca električne energije stimulira mišice in odvečno maščobo, električni impulzi pa pospešujejo razkroj maščobnih celic.  Elektrostimulacija spodbuja delovanje mišičnih vlaken, mišice se krčijo in sproščajo, učinek pa je identičen kot če bi telovadili.  S pomočjo IR (infrardeče) energije se sprošča toplotna energija, kar ima neposreden učinek na strukturo maščobnih celic. S tem se cirkulacija krvi in delovanje limfe pospešita, pospeši se metabolizem ter biokemijska reakcija katera povzroči razkroj maščobnih celic. Poleg tega IR toplotna energija pripomore k temu, da se pospešijo presnovni procesi in poveča aktivnost notranjih organov. Presoterapija oziroma limfna drenaža vzpodbudita limfni sistem in tako z boljšim delovanjem limfe lažje izločamo toksine, maščobe, zmanjšuje se videz pomarančaste kože – celulit.

Limfna drenaža ali presoterapija se lahko uporablja kot samostojna limfna drenaža (presoterapija), kot samostojna elektrostimulacija ali kot grelna blazina.

Funkcije:
– zmanjševanje telesne teže 
– oblikovanje postave 
– odstranjevanje maščobnih oblog 
– limfna drenaža 
– odstranjevanje toksinov (detox) 
– pospešuje izločanje tekočin iz telesa 
– blagodejno vpliva na celotno telo in organizem 
– pospešuje krvni obtok in s tem preprečuje nastanek vnetnih ven (priporoča se vsem ki veliko sedijo ali stojijo).

Pressoterapija ali strojna limfna drenaža – za kaj jo svetujemo?

– za prožnost kože po hujšanju ali nosečnosti,
– pri zateklih nogah,
– za odpravljanje celulita,
– pri zastajanju vode v telesu,
– po poškodbah sklepov pri katerih je prisotna oteklina
– pri išiasu

Kdaj pressoterapijo oz. limfno drenažo odsvetujemo?

– nizkem krvnem pritisku
– akutnih vnetjih
– funkcijskih motnjah srca
– bronhialni astmi
– visoki temperaturi

Kako se pripravim na pressoterapijo?

Za tretma potrebujete : pajkice ali bombažno trenerko, bombažno majico, bombažne nogavice.

Pri nas se pressoterapija izvaja z aparati podjetja Imprim. To so aparati najnovejše tehnologije za nego in oblikovanje telesa. Vsi aparati so odlične kakovosti in nudijo resnično dobre rezultate.

Maderoterapija