(+386) 031 655 922

STUDIO EVIANA, ŠPRUHA 19, TRZIN

Gor

Maderoterapija

Maderoterapija je masaža z lesenimi valjčki. Izvira iz besede madera, kar v španščini pomeni les. Terapija z lesom  ima starodavno poreklo v vzhodnih kulturah, kjer se leseni pripomočki uporabljajo pri izvajanju masaže.

Maderoterapija je posebna tehnika kolumbijske masaže, namenjena odpravi celulita in preoblikovanju telesa. Z njo vplivamo na pospešitev cirkulacije in limfe v telesu. Vplivamo na razbijanje celulita in izboljšamo videz kože. 

Maderoterapija nam pomaga pri:

  • odpravi celulita
  • odpravi toksinov iz telesa
  • preoblikovanju telesa
  • odpravi maščob
  • zmanjšanju obsega
  • lepšemu tonusu kože
  • oblikovanju in dvigovanju zadnjice

Z intenzivnim pritiskom z valjčki razbijamo maščobne celice, ki so se prepletle v skupke, iz maščobne celice se sprosti maščoba, zmanjšuje se pritisk na krvne in limfne tokove, ki postanejo bolj prehodni.

Zakaj je blagodejna in učinkovita?

Posledica je povečan dotok kisika in hranljivih snovi, zaradi česar se videz tkiva izboljša. Bistvo maderoterapije je stimulacija limfne drenaže, ki je prvi in osnovni korak pri odpravi celulita. S stimulacijo limfe poleg izboljšanega videza kože vplivamo tudi na razstrupljanje in sprostitev celega telesa, zmanjšuje se obseg, poveča se prekrvavitev, pospeši se metabolizem, izločajo se toksini, kar vpliva na bolj napeto kožo. Terapija z lesenimi valjčki spodbuja tudi delovanje organov, kroženje krvi in limfe, sprošča um in telo. 

Sem certificirana izvajalka maderoterapije z diplomo

Diplomo za opravljen tečaj maderoterpaije sem prejela pri mentorici Jakici Kristovski, ustanoviteljici La Vida salona. Jakica Kristovski je certifikat za maderoterapijo telesa in obraza prejela od največjih strokovnjakov v Madridu. To pot je začela kot ena prvih v Sloveniji. Njene neprecenljive izkušnje tečajnicam po celi Sloveniji pomagajo k izvajanju kakovostnih masaž z lesenimi valjčki. Je certificirana izvajalka tečajev maderoterapije.

V salonu La Vida, kjer sem pod budnim očesom mentorice ge. Kristovski opravila tečaj, so o maderoterapiji zapisali:

Tehnika, ki izhaja iz Kolumbije in je zasnovana na anatomsko oblikovanih lesenih rekvizitih, kar je 100 % naravno in ne povzroča alergij na koži. Metoda predstavlja alternativo ročni masaži, ki razbira maščobne celice in celulit. Z uporabo lesenih valjarjev se močno stimulira limfni sistem. Ta je zadolžen za izločanje toksinov iz telesa. Kadar je zaradi slabih življenskih navad, premalo gibanja, slabe hrane zastal, so toksini ujeti v telo, počutje je slabo, noge zatekajo, nabirajo se maščobne obloge, celulit. Zato je stimulacija limfnega sistema zelo pomembna, kadar se želimo znebiti celulita.

Z ritmični gibi valjarjev spodbudimo pretok limfe, s tem pa aktiviramo  metabolizem. Prednost uporabe teh rekvizitov je omogočanje intenzivnih pritiskov na fibrozni celulit in odpravo maščobnih celic z toksini vred.